Xarrada Joan Ramon Sanchis Palacio – La banca que necessitem

El catedràtic d’Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat de València i director de l’Institut Interuniversitari d’Economia Social i Cooperativa, Joan Ramon Sanchis Palacio presenta el proper divendres, a Benidorm, un estudi sobre la desastrosa gestió de la banca, un dels factors determinants de la crisi econòmica. L’autor hi proposa com a alternativa la banca ètica, una banca socialment compromesa que considera els ciutadans com a indiscutibles destinataris.

Es tracta de l’obra La banca que necesitamos. De la crisis bancaria a la banca ética. Una alternativa socialmente responsable, editada per Publicacions de la Universitat de València.

L’actual crisi econòmica ha vingut determinada, en bona part, per la deficient gestió de les entitats bancàries. La Banca que necesitamos ofereix una visió crítica sobre les mesures que s’estan adoptant davant la crisi econòmica i el paper que està exercint la banca. En aquest llibre s’analitza com ha influït el comportament i l’evolució de les entitats bancàries (bancs, caixes d’estalvis i cooperatives de crèdit) en el desencadenament i desenvolupament posterior de la crisi financera i econòmica a Espanya i com podrien contribuir a la seua superació. La banca que teníem abans de la crisi, la banca que ha causat la crisi, la banca que ens impedeix eixir de la crisi i l’existència d’una banca alternativa -la banca ètica- són objecte d’anàlisi en aquestes pàgines, que en les conclusions finals intenten donar resposta a la pregunta sobre la banca que necessitem per a aconseguir una economia sanejada i una societat justa.

Un treball de recerca laboriós, tan revelador com a recomanable, en el que es propugnen, davant d’eixa banca que ens ha portat al marasme econòmic, unes institucions financeres compromeses amb la societat. L’estudi posa de manifest la necessitat i la importància de comptar amb una banca transparent, ètica i socialment responsable.

En la conferència, Sanchis Palacios explicarà les conclusions a què ha arribat en el seu llibre La banca que necesitamos.

Dades de la presentació del llibre:

Divendres, 17 d’octubre a les 20 hores

Centre Social de la Torreta de Benidorm (Avinguda Ciudad Real, 6)

Amb la intervenció de l’autor del llibre, Joan Ramon Sanchis Palacio

Per a informació addicional, cobertes en alta resolució o entrevistes amb l’autor, contacteu amb el  departament de màrqueting de PUV, marqueting@uv.es o als telèfons 963 98 32 31 – 618 067 107 (pregunteu per Amparo o Maria).

Xerrada Joan Ramon Sanchis Palacio - La banca que necessitem
Xarrada Joan Ramon Sanchis Palacio – La banca que necessitem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *