Ximo Puig incompleix la seva promesa de crear una Conselleria de Turisme amb seu a Benidorm

En plena campanya electoral, el passat 10 de maig, el llavors candidat a presidir la Generalitat i avui ja president, Ximo Puig, del PSPV, va passar per Benidorm per anunciar que si aconseguia ser-ho, Turisme deixaria de formar part d’una amanida de departaments per ser exclusiva, dir-Conselleria de Turisme i tenir la seva seu política a Benidorm, on ja hi ha l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur).

No obstant això, aconseguit l’objectiu d’arribar al poder, no només no ha complert amb aquella promesa, sinó que Turisme ni apareix com a part de cap dels epígrafs dels departaments que ha creat en el seu govern. I, el que és important, aquella promesa encoratjada pels efluvis electoralistes i com una forma de donar suport al candidat del seu partit a l’Ajuntament de Benidorm, Agustín Navarro, finalment en el oposició, la va fer envoltat d’importants empresaris i representants de diferents associacions de la capital turística valenciana. A ells també els va regar les orelles assegurant que el model de col·laboració publicoprivada que ha desenvolupat Benidorm a través de la seva fundació turística havia de ser el camí a seguir.

En l’estructura i composició del nou Consell, amb un president, una vicepresidència i vuit consellers, han tingut cabuda com a part del títol d’aquests departaments Igualtat i Política Inclusiva, Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç, Treball, Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic, Desenvolupament Rural, Justícia, Reformes Democràtiques, Llibertats Públiques, Sanitat Universal, Salut Pública, Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Coordinació, Educació, Recerca, Cultura, Esport, Habitatge, Obres Públiques, Vertebració del Territori, Hisenda i Model Econòmic. Però ni tan sols es cita Turisme, el primer sector econòmic de la Comunitat Valenciana que representa gairebé el 13% del Producte Interior Brut autonòmic.

Se suposa que Turisme hauria d’estar integrat en la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball que dirigirà Rafael Climent, però ha acabat finalment assumida per Presidència de la Generalitat, és a dir, per Ximo Puig. Convé recordar que en aquella reunió, el nou president va assegurar que els empresaris tenen molt a dir i aportar, perquè en els últims anys “tot” el que han aconseguit “ho han aconseguit sols”, per si mateixos, ja que la Generalitat ” fa molt temps que ha desertat de la política de suport als sectors productius “. I va afegir que entre els seus objectius hi hauria el que les destinacions valencians puguin incrementar els preus per recuperar rendibilitat i així generar més ocupació.

En aquesta reunió amb empresaris, el llavors candidat del PSPV va assumir com a pròpies algunes de les reivindicacions del sector, encara que no va especificar quins ni molt més.

Ximo Puig incompleix la seva promesa de crear una Conselleria de Turisme amb seu a Benidorm
Ximo Puig incompleix la seva promesa de crear una Conselleria de Turisme amb seu a Benidorm

 

Fuente http://lamarinaplaza.com/2015/06/30/puig-incumple-su-promesa-de-crear-una-conselleria-de-turismo-con-sede-en-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *